Big Data, lousy bank

Sta je vers ingeklaard op een buitenlands vliegveld, krijg je de gereserveerde huurauto niet mee omdat je vergeten bent de pincode van je creditcard te noteren (dom), en andere betalingsmiddelen niet geaccepteerd worden. Sinds de zomer van 2018 heeft Sixt zo’n pin nodig, voor je eigen bestwil. Je wilt toch niet dat Jan en alleman met jouw pasje auto’s kan huren?!
Wel balen, met voldoende saldo en een telefoon vol gebruiksgemak en authenticatie van de ING… Gelukkig springt collega-verhuurder Hertz even verderop bij en krijgen we daar gewoon zonder bijbetalen een auto mee (dezelfde waarmee ze adverteren, wat bij Sixt ook niet was gelukt..).

Boekingskantoor Rentalcars.com beweert diezelfde dag dat we niet bij Sixt geweest zijn om de gereserveerde auto op te halen (‘no show’) en houdt de huur!

Maar gelukkig is er Geldterugservice van ING! De fraudeafdeling herkent de fraude: geld gestort, niks gekregen. Maar de afdeling Transactieonderzoek vindt ook dat het alleen in ons belang was dat Sixt niet vertrouwde dat wij het zelf waren, daar aan de balie. Sterker nog: ze vinden ook dat Rentalcars recht heeft op het gehele huurbedrag. Hoezo Geldterugservice?

Als een echte mannetjesleeuw tilt ING z’n hoofd op, en legt het dan weer neer in de schaduw.
Ik heb een suggestie voor een nieuw logo: een gestyleerde leeuwin. En voor het bedrijf graag bijpassend gedrag.

Afbeelding: Sir Edmund 8 december 2018 (de Volkskrant)